Bodil Lindqvist håller i julfirandet i Stensjökyrkan på julafton.

Idag öppnar Stensjökyrkan dörrarna

Ria är nedlagt och Pingstkyrkan ordnar inget julaftonsfirande i år. Men Stensjökyrkan håller öppet idag för den som är ensam i jul.

Som MP berättat tidigare i veckan erbjuds det inget firande i Pingstkyrkan den här julen. Eldsjälen Lars-Evert Beistorp är bortrest och det finns ingen annan som kan hålla i det. Pingstkyrkan ordnade istället jullunch i måndags.

Läs även: Det är kanon att man kan gå hit (PLUS)

Idag, julafton, är det till Stensjökyrkan som man får bege sig för att njuta av gemenskap och julmat. Firandet börjar med samling vid krubban klockan 11 och följs sedan av både julkaffe och ett ordentligt julbord under eftermiddagen.

– Jag vet hur jobbigt det kan vara att erkänna att man är ensam på jul, säger frivilligarbetaren Bodil Lindqvist, som är den som håller i trådarna under dagen. Min önskan är att vi är fler som kan säga att vi är ensamma men att det inte är ett problem, då kan vi ses och umgås tillsammans.

Bodil lagar all mat själv och ville därför att man skulle anmäla sig för att få en plats. Samtidigt påpekar hon att man inte kommer säga nej till någon som vill vara med, även om man missat att anmäla sig.

– Det fanns inte plats för Josef och Maria i stallet men vi gör plats även för de som missat, säger hon.

Elvira Linderot

Ingrid Fredriksson

Relaterade artiklar
Fler artiklar