Hyrcyklarna tas bort under vintern

Sedan i våras finns ett tillfälligt hyrcykelsystem i Mölndal, i väntan på det gemensamma systemet med Göteborg. Nu ska de orange cyklarna plockas undan för vintern – och de kommer inte ställas fram igen förrän i mars.

I början av juni ställdes 30 orange cyklar ut på olika platser runt om i Mölndal. Man lånar, betalar och låser upp cykeln med hjälp av en app, där man också kan se var det finns lediga cyklar.

Läs mer: Nu går det att hyra cyklar i Mölndal

Hyrcyklarna i Mölndals stad fyller en månad

– Vi förstår att den stora dragningen är att kunna cykla till Göteborg och lämna den vid en station där. Men det här är ett bra system så länge och ett test för oss, sa trafikingenjören Gunnar Palm när projektet invigdes.

Sedan dess har cyklarna hyrts ut totalt 334 gånger, alltså i snitt knappt två gånger om dagen. Tidsmässigt har cyklarna varit uthyrda från 30 minuter upp till två veckor. 70 procent av lånen var mellan 30 minuter och 6 timmar.

Nu kommer cyklarna att plockas undan under vintern. ”Mölndals stad plockar nu in cyklarna för vintern från vecka 51. Vi kommer att ställa ut dem igen under mars 2019, eller när vinterväglaget tillåter om det skulle bli en snörik vinter”, skriver Mölndals stad på sin hemsida.

Under 2020 kommer det nya gemensamma lånecykelsystemet med Göteborg att lanseras.

Läs mer: Så blir Mölndals nya hyrcyklar

Elvira Linderot

elvira.linderot@molndalsposten.se