Polisen och en narkotikahund sökte igenom Streteredsskolan, på begäran av rektor Ulf Lundén. (Arkivbilden på polishunden är inte tagen på Streteredsskolan.) Foto: Patrik Hansson/Arkivbild

Hund sökte efter knark i skolans lokaler

Rektorn uppfattade drogliberala strömningar bland eleverna. Därför sökte en narkotikahund igenom hans skola häromkvällen.

– Det fanns ingen direkt misstanke om något. Det här handlade mer om ett förebyggande arbete kan man säga. De hade haft diskussion i någon av klasserna om droger och utifrån det vände sig rektorn till oss, säger Hilda Axelsson, polisassistent inom Polisen Göteborg syd, där Mölndal ingår.

Det var på onsdagskvällen som poliserna och deras hund sökte igenom lokalerna på Streteredsskolan i Kållered. Arbetet tog knappt en timme men några spår av narkotika hittades inte. 

– Hundföraren sa till oss att om det hade varit något så hade hunden garanterat hittat det. Så detta var ett bra resultat, säger Hilda Axelsson.

I mån av tid och resurser hjälper polisen ibland skolor med att gå igenom lokalerna för att undersöka förekomsten av narkotika. Ett av kraven för att kontrollerna ska få genomföras är att det inte finns några elever kvar i lokalerna när hunden arbetar.

Streteredsskolans rektor Ulf Lundén säger till Mölndals-Posten att han uppfattat att det finns drogliberala tendenser hos en del av skolans elever. I samband med ett möte i nätverket för skola, polis, socialtjänst och fritidsverksamhet fick han information om att polisen kunde bistå med en hundsökning.

– Då kände jag att man lika gärna kunde utnyttja den möjligheten. Jag tror det är en bra signal att det görs stickprov vid olika tidpunkter, säger han.

Arbetet med att förebygga användande av droger fortsätter nu på skolan, även om sökningen i onsdags kväll inte resulterade i något oönskat fynd.

– Detta är ju bara en liten del av vårt arbete med det här. Vi jobbar vidare med frågorna och jag tänker också sprida ut den här informationen bland föräldrarna, säger Ulf Lundén.

Fredrik Hofflander

fredrik.hofflander@molndalsposten.se

031-86 84 23

Relaterade artiklar
Fler artiklar