I måndags dog en hund under ett besöket på Nedanvägsgatans hundrastgård. Vad som orsakade dödsfallet är ännu oklart. I början av augusti dog två hundar av glykolförgiftning i samband med att de besökt hundrastgården i Lackarebäck. Det fick Mölndals stad att sätta upp varningsskyltar. Arkivfoto: Fredrik Hofflander

Hund dog vid rastgård

I måndags dog ännu en hund i samband med besök i en hundrastgård. Dödsorsaken är inte fastställd.

Händelsen inträffade på Nedanvägsgatans hundrastgård i Åby och personal från kommunen var på plats redan under måndagen.

Läs mer: Går inte till rastgården efter förgiftningen

Ännu en hund kan ha förgiftats

Skärpt uppsikt efter att två hundar dött

Den hunden dog innan den kom in i hundrastgården så det var ingen förgiftning utan en naturlig död, säger Bernt Jonsson, planerare på tekniska förvaltningen.

Kommunens uppgifter är att det för några veckor sedan dog två hundar av glykolförgiftning efter att ha besökt Ekekullens hundrastgård i Lackarebäck och ytterligare en hund förgiftades strax efteråt på Nedanvägsgatanas hundrastgård i Åby. Den hunden ska dock ha hunnit in till veterinären i tid för att klara sig.

Varierande uppgifter

Redan efter incidenten i Lackarebäck satte kommunen upp varningsskyltar på samtliga tolv hundrastplatser. På skyltarna finns information om händelsen som tros ha inträffat där. Personalen har även uppmanats att hålla extra uppsikt över rastplatserna i samband med sina ordinarie besök där.

Kommunens och polisens uppgifter skiljer sig en del ifrån varandra. Från polisen sida har man bara fått in en anmälan. Den gäller två hundar som ska ha förgiftats vid besök på Nedanvägsgatans rastgård i Åby den 3 augusti. Polisen har alltså inte fått in någon anmälan om några hundar som förgiftats i Lackarebäck.

Inga spår

Poliskommissarie Lennart Ronnebro har haft incidenten med de två döda hundarna i Åby på sitt bord.

– Det är inte lätt att utreda och jag har precis spelat över det till en expert på djurärenden som har haft semester. Jag har varit på Nedanvägsgatans hundrastplats och tittat, men vi har inget att gå på. Ingen hotbild och inga spår. Då och då förekommer det att någon lägger ut förgiftat kött till vovvar och glykol är beprövat sätt att skada dem. Om det är någon psykisk förvirrad person eller någon som inte gillar vovvar i just det här fallet är svårt att veta, säger han.

Nu hoppas han på att det ska komma in nya tips som gör att utredningen får fart.

Lotta Nyvall

lotta.nyvall@molndalsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar