Arkivfoton

Hotade att komma med pistol till socialkontor

En man åtalas misstänkt för att riktat hot mot en tjänsteman på socialkontoret i Mölndal. Han ska också ha hotat med att komma till kontoret med vapen och HA-medlemmar.

Det var i juli förra året som en man i 45-årsåldern ska ha uttalat hot mot en tjänsteman på socialkontoret i Mölndal. Enligt åtalet ska han först ha ringt ett stort antal gånger till tjänstemannen och lämnat flera hotfulla meddelande där han bland annat sagt att han vet var tjänstemannen och dennes familj bor och att tjänstemannen ”kommer få sota för det här, kraftigt”.

Mannen skickade även ett ångerfyllt meddelande där han tog tillbaka allt. Tjänstemannen sa i förhör att mannen var upprörd över sin boendesituation och att det lät som att mannen var påverkad av alkohol i samband med samtalen.

Dagen efter ringde mannen igen och fick då tala med en annan tjänsteman. I det samtalet ska mannen ha riktat hot mot socialkontoret och sagt att han ska komma förbi kontoret med en släkting, Hells Angels-medlemmar och en pistol.

Mölndal stad polisanmälde mannen och han är nu åtalad misstänkt för hot mot tjänsteman. Mannen säger själv i förhör att han inte minns samtalen till socialkontoret och att han därför varken erkänner eller förnekar brotten.

Mannen åtalas också misstänkt för hot mot en tjänsteman som arbetar på ett socialkontor i Göteborg. De hoten ska ha skett vid två tillfällen i maj i år.

Kajsa Lind

redaktion@molndalsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar