Pernilla Övermark (S) får ärva den segdragna konflikten runt Gunnebo slott. Arkivfoto: Hans Wretling/Fredrik Hofflander

Hon tar över ansvaret för kultur och sport

Ännu en stor politisk nämnd får ny ledare. Pernilla Övermark (S) tar över rodret i kultur- och fritidsnämnden, som har varit mycket i hetluften det senaste året.

En hotande biblioteksnedläggning, en infekterad konflikt med Mölndal bandy – och sedan en mycket segdragen och fortfarande pågående diskussion kring ridningen på Gunnebo slott. Det har inte varit någon semester att leda kultur- och fritidsnämnden under den här mandatperioden.

Efter ett avhopp från Karin Vedlin (S), som hänvisade till en förändrad situation i sitt civila yrkesliv, är det nu klart vem som med all sannolikhet tar över ordförandeskapet.

Det handlar om Pernilla Övermark, som i dag är ledamot i kommunfullmäktige, ordförande i folkhälsorådet och dessutom ordförande för Socialdemokraterna i Mölndal.

Till Socialdemokraternas hemsida säger hon så här om sitt nya uppdrag:

– Det är fantastiskt roligt att få möjligheten att leda arbetet i Kultur & Fritidsnämnden. Föreningsliv, fritid och kultur är oerhört viktigt för att skapa ett tryggt samhälle. En av mina största utmaningar blir att skapa bättre förutsättningar för föreningslivet, något som jag vet vi tjänar på i längden, säger Pernilla Övermark.

Pernilla Övermark väljs formellt i samband med kommunfullmäktiges möte på onsdagen.

Fredrik Hofflander

fredrik.hofflander@molndalsposten.se

031-86 84 23

Relaterade artiklar
Fler artiklar