Hon blir tillfällig stadsdirektör

Socialchefen Mio Saba Sjösten har utsetts till tillförordnad stadsdirektör efter att Håkan Ahlström fått sparken. Hon ska sköta uppdraget tills en ny stadsdirektör är på plats.

I fredags kom beskedet att Mölndals stadsdirektör Håkan Ahlström fick sparken av den politiska ledningen.

– En bred politisk majoritet vill nu inleda en strategisk kursändring, sa kommunstyrelsens ordförande Kristian Vramsten då (M).

Håkan Ahlström avgick med omedelbar verkan och nu har Mio Saba Sjösten utsetts som ersättare.

– Jag är glad för att kommit överens om att utse en tillförordnad stadsdirektör för att säkerställa att verksamheterna flyter på. Nu ska vi tillsammans, politiker och tjänstepersoner, jobba vidare för att skapa förutsättningar för den nya strategiska inriktningen och ha en ökad dialog. Detta är ett första steg i processen att komma vidare med nya inriktningen, säger Kristian Vramsten, kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

Mio Saba Sjösten har varit i Mölndal sedan 2010, de senaste sju åren som förvaltningschef för social- och arbetsmarknadsförvaltningen.

– Jag känner ett stort ansvar och är väldigt ödmjuk inför uppgiften. Jag ska på bästa möjliga sätt under denna tid leda stadens ledningsgrupp i samverkan med politiken, säger hon.

I pressmeddelandet uppges också några punkter om vad den nya strategiska inriktningen innebär. Där nämns bland annat: Tätare dialog och nya samarbetsvägar mellan politik och tjänstepersoner, översyn av bolagsstyrningen och att den finansiella styrningen ska ses över.  

Rekrytering av ordinarie stadsdirektör uppges sättas igång inom kort.

Elvira Linderot

elvira.linderot@molndalsposten.se