• Föreningen Gamla Maikare jobbade som volontärer under Göteborgsvarvet. Foto: Privat

  Hårt arbete under Göteborgsvarvet

  Så är då Gamla Maikares arbete med Göteborgsvarvet avslutat för i år. Under själva tävlingsdagen den 20 maj, var inte mindre än 25 medlemmar i aktion. Tre damer stod för servering av kaffe, dryck och frukt till det så kallade Goldteamet och fyra herrar såg till att bara rätta tävlare kom in i, för dem, rätt lokal med omklädningsrum, dusch och massage.

  Åtta medlemmar serverade kaffe till alla löpare efter målgång fram till klockan 19 och tio stod för ordningen på parkeringsplatsen vid Åby travbana och såg till att de tävlande kom med rätt buss till bland annat Svenska mässan där nummerlappar och annat delades ut. Veckorna innan hade Gamla Maikare packat cirka 2 000 funktionärströjor och senare lämnat ut dem till rätt funktionärsklubbar.

  Under vecka nitton var drygt 30 medlemmar engagerade i att packa de cirka 50 000 plastpåsar med trycksaker som varje löpare fick i samband med nummerlappsuthämtningen. Jag tror att jag talar för alla när jag säger att det var ganska skönt när det hela var över även om vi, som vanligt, hade mycket trevligt när de olika jobben utfördes. Fortsättning följer nästa år.

  Leif Lundin

  Relaterade artiklar
  Fler artiklar