Här hyllas Mölndals studenter av stjärnorna

Det blir inga festliga flak. Och inga hav av släktingar som tar emot vid utspringet. Hur ska man då göra för att muntra upp de 700 Mölndalsungdomar som tar studenten? Mölndals stad bestämde sig för att ta hjälp av Lotta Schelin och Per Andersson.

Ingen av dem bor i kommunen längre. Men kanske är fotbollsikonen Lotta Schelin och skådespelaren Per Andersson världens kändaste Mölndalsprofiler i alla fall.

Nu hyllar de kommunens 700 blivande studenter i en film som Mölndals stad nyligen lanserat i sina sociala medie-kanaler.

– Vi kände att vi ville göra något särskilt just i år för alla ungdomar som tar studenten. Vi funderade – kan vi pynta, bjuda på något, skicka brev? Då kom vi på att vi har ju två härliga Mölndalsprofiler som brukar vara väldigt generösa. Vi kontaktade Lotta och Per, och de sa ”absolut”, berättar Åsa Banic Pedersen, enhetschef på kultur- och fritidsförvaltningen i Mölndals stad.

I filmen hyllar Lotta Schelin studenterna för det tålamod de har visat under vårterminen, då de allra flesta gymnasister fått arbeta hemifrån.

”Ett stort tack för att ni kämpat så hårt med era distansstudier och jättetack för att ni hållit ner smittspridningen av corona”, säger hon i filmen.

Per Andersson, till synes på väg att explodera av entusiasm, konstaterar att eleverna är Sveriges framtid:

”Jag skulle helt enkelt bara vilja utbringa ett stort fett tjockt grattis till alla studenter i Mölndal. Ni gjorde det, yes!”, säger han i filmen.

Enligt Åsa Banic Pedersen har filmen fått stor spridning på sociala medier och mycket uppskattning från dem som tittat.

– Det är många som gillar och delar den, och säger grattis till studenterna. Det här kändes som ett enkelt och positivt initiativ, säger hon.

I Mölndal finns det två gymnasieskolor med avgångsklasser – Krokslättsgymnasiet och Frejagymnasiet. Båda skolorna ordnar en coronaanpassad studentavslutning under fredagen.

Fredrik Hofflander

fredrik.hofflander@molndalsposten.se