Här är de mest lästa artiklarna 2018

En staty, en krönika och en försening. Se där – tre av de artiklar som lästes mest på molndalsposten.se under året som gick. Här följer hela topp tio-listan.

1) Lindomebo erbjuder hö till behövande i torkan

När Ingela Thylin läste om sommarens ihållande torka ville hon dra sitt strå till stacken, bokstavligt talat. Han bestämde sig nämligen för att dela med sig av sin äng.

Läs artikeln här (+)

2) Statyn på torget väckte starka reaktioner

Konstverket ”Ulla hur gick det sen?” på Ulla Jacobssons plats gav upphov till ett antal artiklar och insändare och inte sällan var tonläget högt. Den allra mest lästa artikeln på temat var hursomhelst den om själva avtäckningen i augusti.

Läs artikeln här (+)

3) Krönika: Hoppas att vi inte har hunnit utvisa frälsaren

Lars Rundbloms text om hans relation till kyrkan slog uppenbarligen an en ton hos många för den fick snabbt stor spridning på sociala medier och blev den tredje mest lästa artikeln under 2018.

Läs krönikan här

4) Nya kyrkoherden vill inte viga homopar

Att Mölndals nya kyrkoherde Carl Sjögren inte kan tänka sig att viga samkönade par väckte många reaktioner bland Mölndals-Postens läsare.

Läs artikeln här (+)

5) Slagsmål utbröt i Tele2:s nya butik

M-P hårdbevakade invigningen av Mölndal galleria i september, en premiär som lockade 12 000 besökare redan under de första två timmarna. Störst spridning av alla artiklar och videoklipp denna denna kväll fick en text om ett slagsmål i en av butikerna.

Läs artikeln här (+)

6) Martin är superkändis i Taiwan – men doldis i Sverige

Martin Ferm åkte till Japan för att plugga efter gymnasiet. Sedan blev han skådespelare och tv-kändis i Kina och därmed ständigt igenkänd. Men inte hemma i Sverige.

Läs artikeln här

7) Villabrand i Lindome

I juli inträffade en fullt utvecklad villabrand i Lindome.

Läs artikeln här

8) Matbutik försenas ett halvår

I januari kunde Mölndals-Posten berätta att Lidls nya butik i centrum skulle bli försenad och öppna i augusti i stället för som tänkt i februari. Och mycket riktigt – först den 23 augusti slogs portarna till slut upp.

Läs artikeln här

Läs om när Lidl faktiskt öppnade här (+)

9) Kvinna påkörd av spårvagn

I januari inträffade en otäck olycka vid Lackarebäck strax norr om Mölndals sjukhus när en kvinna blev påkörd av en spårvagn.

Läs artikeln här

10) Hon skriver bok om mordet på mamman

Pappa mördade mamma när Sofie Löwenmark var ett år gammal. För Mölndals-Posten berättade hon varför hon skrev en bok om det.

Läs artikeln här

Sammanställning: Jacob Humlén

jacob.humlen@molndalsposten.se