Vid årsskiftet kommer ännu en butik att klappa igen på Brogatan i centrala Mölndal. Foto: Christopher Kullenberg Rothvall

Här är butiken som tvingas stänga

Handlarna fortsätter att ha det tufft i Mölndals centrum. Nu tvingas en butik med drömläget mitt emot den nya gallerian att stänga igen på grund av för dålig lönsamhet.

Läs mer: Fler butiker klara till nya gallerian

Det handlar om inredningsbutiken Nille på Brogatan som snart kommer att slå igen dörrarna för gott. Faktum är att den norska kedjan bestämt sig för att stänga ner alla sina 30 butiker i hela landet.

– Det är så klart jättetråkigt, men vi har sett att vi inte får någon positiv utveckling på den svenska marknaden. Vi har funnits i Sverige sedan 2011 och har gjort ett antal investeringar över tid, men nu har styrelsen kommit till beslutet att det inte går att få någon lönsamhet, säger företagets vd Johan Åberg till Mölndals-Posten.

Det betyder att alla butiker, inklusive den på Brogatan i Mölndal, kommer att läggas ner vid årsskiftet.

– Vi kommer att stänga alla butikerna i mitten av januari 2018, säger Åberg.

Kedjan har 380 butiker på marknaden i Norge, men där finns inga planer på att lägga ner några verksamheter.

Johan Åberg menar att företaget nu försökt ordna så bra villkor för personalen som möjligt.

– Vi informerade all personal om detta redan före sommaren. Vi har tagit fram ett bra paket för personalen och försöker dessutom ordna nya jobb till alla, säger Johan Åberg.

Vad som ska hända med lokalerna på Brogatan är fortfarande oklart mer än att den just nu ligger ute för uthyrning.

– Vi har inte skrivit något avtal med någon ännu, men vi har några intressenter som hört av sig, säger Nicklas Bricknall, etableringskonsult på mäklarfirman Revelopment Consulting.

Christopher Kullenberg Rothvall

031-86 84 21

kullenberg.rothvall@molndalsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar