Bild: Mölndals stad

Här är Åbybadets nya vattenrutschkanor

Nu slingrar de sig på nya Åbybadets baksida – två nya vattenrutschkanor som ska förgylla besökarnas dag när badet slår upp portarna sommaren 2023.
– Den stora vattenrutschkanan är 132 meter lång, säger Ludwig Nöjd, projektledare.

ANNONS
|

Nu är Åbybadets två nya vattenrutschkanor på plats.

– Vår snabba rutschkana är 87 meter lång och med en topphastighet på 25 kilometer, säger Ludwig Nöjd, projektledare på Mölndals stads fastighetsavdelning i ett mejl.

I den andra rutschkanan kan besökarna åka två och två i en stor badring och glida nästan friktionsfritt genom den 132 meter långa banan i den makliga takten av 10–15 kilometer i timmen.

Klicka på klippet för att höra Peter Höjer berätta om de nya rutschkanorna.

Mölndals nya badhus – så blir det

I början av av 2020 revs det gamla Åbybadet, efter att det varit problem med anläggningen i flera år. Bland annat hade staden tvingats stänga 50-metersbassängen, eftersom det fanns sprickor i betongen.

Det nya badhuset innehåller en 50-metersbassäng med läktare, en 25-metersbassäng, två multibassänger, ett familjebad, en mindre barnbassäng och två större utvändiga rutschkanor.

Det blir dessutom en mindre relaxavdelning med två bastus och en bubbelpool, ett gym och ett café i huset. På övervåningen kommer det finnas en kontorsdel för bland annat simföreningen Mass.

Det är Mölndals stad tillsammans med Vestia som bygger anläggningen.

Planen är att badhuset ska öppna för allmänheten runt sommaren 2023.

Budgeten för projektet ligger på cirka 500 miljoner kronor.

Källa: Mölndals stad

LÄS MER:De gick i tystnad – för klimatet: ”Måste ställa om”

LÄS MER:Öppet hus på Lilla Åbybadet lockade hundratals

ANNONS