Han halverar hyran i coronatider

I frustration över att de som kan inte gör mer för att stötta företag i coronatider tog Michael Brinck beslutet att sänka hyran för sina hyresgäster i Kållered.

– Det har med moral att göra. Du kan inte ha massa åsikter och sedan inte vara beredd att finansiera dem, säger fastighetsägaren.

I slutet av förra veckan satt Michael Brinck och följde nyhetsflödet angående coronavirusets spridning. Samtidigt har han sett hur centrala Kungsbacka, där han har sitt kontor, tömts på människor och hur små företag får kämpa för att överleva. Då tog han beslutet att bidra med något.

Han driver Tulebo fastigheter och för de tiotalet hyresgästerna i Kållered resulterade hans beslut i en halverad hyra för nästa månad.

– Jag är en väldigt liten spelare, men jag kom fram till att halva hyran är ju en halv månad. Det är två veckor någon kanske sitter i karantän. Det är något jag kan göra för mina hyresgäster, om de skulle ha oturen att sitta hemma kommer de inte förlora något.

Hyresgästerna har enligt Michael Brinck tackat för sänkningen och tyckt att det varit ett bra initiativ. Något som han blev extra glad för är ett mejl från Hyresgästföreningen.

– Det var en jurist där som skrev som privatperson och lovordade mitt beslut. Det är ett mejl jag kommer komma ihåg, det var väldigt kul.

Michael Brinck säger att det är ett moraliskt ställningstagande. Samtidigt tycker han att fler borde göra mer för att hjälpa småföretagare och de som jobbar i extra utsatta branscher.

– Jag är faktiskt riktigt irriterad över att inte regeringen gör mer. De gör alldeles för lite alldeles för sent. De kastar ur sig siffror som de öronmärker för stora företag, men det kommer inte komma en krona till de i centrum.

Louise Jungmalm

louise.jungmalm@molndalsposten.se