Han blir Mölndals-Postens nya chefredaktör

Det blir Fredrik Hofflander som axlar manteln efter Ingrid Fredriksson. ”Fantastiskt kul och en stor ära”, säger han.

Vad har du gjort tidigare?

– Jag har bara haft två olika jobb i livet: tidningsutdelare och journalist. Som tidningsutdelare blev det inte mer än två somrar men med lokal journalistik har jag jobbat i 18 år. Bland annat på Metro, Göteborgs-Posten och vår systertidning Kungälvs-Posten. 2016 började jag som reporter på Mölndals-Posten.

Hur ser du på ditt nya uppdrag?

– Det känns både fantastiskt kul och som en väldigt stor ära att få ta över som chefredaktör. Nu ska jag tillsammans med våra duktiga journalister och alla andra medarbetare jobba hårt för att göra en bra tidning ännu bättre, både på papper och digitalt.

Mölndal går igenom stora förändringar. Vilken roll ska tidningen spela?

– Lokaltidningens roll är viktigare än någonsin tycker jag. Utan oss är det många bra, roliga eller viktiga historier som aldrig hade blivit berättade och många problem som aldrig hade blivit allmänt kända. Jag tror också att en bra lokal tidning kan bidra till att känslan av gemenskap och samhörighet ökar i en stad, något som nog är extra viktigt när tillväxttakten är så extremt hög som den är i Mölndal.

Hur kommer man att märka att du är chefredaktör?

– Mölndals-Posten var förra året den enda tidningen i Västsverige som ökade sin upplaga. Mot den bakgrunden känns det kanske inte som att min främsta uppgift är att genomföra några stora revolutioner. Men precis som min företrädare Ingrid Fredriksson kommer jag att skriva en krönika varje vecka och den hoppas jag ska göra folk glada ibland och kanske förbannade någon gång emellanåt också.

Vad vill du satsa mer på?

– Fler personporträtt, ännu fler vassa nyheter och ytterligare lite bättre blåljusrapportering på webben. Vi ser att just de här tre kategorierna är något som våra läsare uppskattar väldigt mycket.

Var är tidningen om fem år?

– Jag hoppas och tror att vi i ännu högre grad än i dag har etablerat oss som Mölndalsbornas självklara nyhetsförmedlare och debattforum. Vi lär ha betydligt många fler digitala läsare och prenumeranter då, men jag känner mig helt övertygad om att vi delar ut en riktigt bra papperstidning också.

Tobias Holmgren

redaktion@molndalsposten.se

Fredrik Hofflander

Född: 1979 i Göteborg.

Familj: Hustrun Maggan, sönerna Emil, 9, och Axel, 7.

Bakgrund: Pluggade naturvetenskap på gymnasiet, sedan systemvetenskap och journalistik på universitetet. Har jobbat som journalist på Metro, 7 dagar, Kungälvs-Posten, Göteborgs-Posten och Mölndals-Posten.

Intressen: Orientering, cykling, resor.

Läser: Alldeles för få vuxenböcker nu för tiden. Har just avslutat serien om tiggarpojken Tam.

Tittar på: Just nu fjärde säsongen av ”The affair”.

Lyssnar på: Väldigt mycket amerikansk hiphop, helt och hållet tack vare barnen.

Ordning som tidningen läses i: E-tidningen alltid från förstasidan och framåt. Papperstidningar från mitten och sedan osystematiskt fram och tillbaka tills allt är avklarat.

Barndomshjälte: Kurt Olsson. Tog en dag mod till mig och skrev brev till Lasse Brandeby – som kort senare svarade med ett handskrivet vykort.