Hämndaktion efter storbråk stoppades  – fyra personer anhållna

Efter måndagens storbråk i Mölndals centrum mellan två ungdomsgrupper lyckades polisen på onsdagen stoppa en hämndaktion från en av grupperingarna. Fyra personer greps och anhölls misstänkta för förberedelse till grov misshandel.

Ett storbråk bröt ut under måndagskvällen i Mölndals centrum. Två grupper av ungdomar gav sig på varandra och slogs med tillhyggen. Flera personer vittnade om att de sett grupper på 25-30 personer och två anmälningar om misshandel och två om rån skrevs i samband med händelsen.

Läs mer: ”Storbråk i Mölndals centrum – polisen sätter in extra bevakning

Polisen satte efter storbråket in extra bevakning för att förhindra att en ny sammandrabbning skulle ske mellan grupperna. Under onsdagen fick polisen kännedom om att en av grupperna planerade en hämndaktion. Gruppen ska ha gjort en kraftsamling och samlat folk för ett nytt bråk.

Efter en snabb insats från polisens sida kunde de ingripa vid en plats där gruppen bestämt träff för ett möte. Där kunde fyra personer personer gripas och anhållas för förberedelse till grov misshandel. Samtliga anhållna är män runt sena tonåren, alla fyllda 18 år.

Enligt polisen ska konflikten finnas mellan två grupperingar som har otal med varandra, de flesta med anknytning till Mölndal med omnejd.

– Det är två grupper som har en konflikt som eskalerat. Det mynnade ut i ett stort bråk i måndags och nu har vi med hjälp av inre spaning kunnat ingripa vid mötet där de planerade en hämndaktion, säger Ryan Floer som är gruppchef för ungdomsutredning vid Polisen Göteborg Syd.

Rånoffer en del av bråket

Polisen har arbetat under veckan med att utreda händelsen i måndags och man har kunnat konstatera att båda målsägarna i anmälningarna om misshandel är personer som själva varit en del av bråket. Det har man även med säkerhet kunna konstatera för ett av två rånoffer.

– De har gett sig in i bråket på fri välja. Vad gäller det ena rånet är det helt klart, men för det andra rånoffret vet vi inte än, säger Ryan Floer.

Polisen kommer att ha fortsatt extra bevakning i Mölndals centrum under resten av veckan, både civila och patrullerande patruller. Polisens målsättning är att alltid kunna ha två poliser synliga i centrum.

Linus Annlöv

redaktion@molndalsposten.se