Intresset för lägenheterna på Stallbacken är stort. Hittills har närmare 450 hyresgäster flyttat in och i höst blir fler bostäder klara för inflyttning. Foto: Lotta Nyvall

Halvtid för Stallbacken

När området Stallbacken är klart kommer där finnas närmare 1 000 lägenheter. Hittills har inflyttningen gjorts i 450 av dem.

Nästan alla bygglov för området är redan klara. Det som återstår att ta ställning till är en fastighet utmed Åbyvägen närmast centrum, där Wallenstam ska bygga två huskroppar med totalt 109 hyresrätter.

Läs mer: Terassen med kvällssol lockade mest

– Allt går enligt plan och vi hoppas att bygglovet ska tas i augusti. Planerad byggstart är i september men det förutsätter förstås att bygglovet finns, säger Elisabeth Vansvik, kommunikationsdirektör på Wallenstam.

Enormt intresse

Flyter allt på som planerat kan inflyttningen ske i början av 2019. Wallenstam har dock ett flertal andra byggen igång i området med tidigare inflyttning. Den första etappen bestod av 188 hyresrätter och där är inflyttningen klar. Dessutom pågår två andra etapper med 170 hyresrätter med inflyttning i november respektive december.

– Intresset har varit enormt stort, över förväntan faktiskt med flera 100 intressenter till varje lägenhet. Det är en extrem efterfrågan på hyresrätter, behovet är jättestort och överstiger utbudet. Det märker vi i alla områden vi bygger, säger Elisabeth Vansvik.

Fastighetsbolaget bygger även 133 bostadsrätter i området med inflyttning nästa sommar.

– Vi har redan 566 intressenter till dem, men har inte börjat någon försäljning än, säger Elisabeth Vansvik.

Hittills har de nyinflyttade varit nöjda. I den undersökning som gjort uppskattar de särskilt läget, balkongerna samt att området och husen är fina.

Fler byggherrar

I området ska även två förskolor byggas, den ena är snart klar, men när det gäller den andra finns ännu inget bygglov. Planen är dock att den ska vara klar för inflyttning i augusti 2019.

– Allting annat är påbörjat och närmare hälften av lägenheterna är inflyttade, cirka 450, säger Christina Gredenhag, handläggare på bygglovsavdelningen

Utöver Wallenstam har även även Sverigehuset, Jutabo, NCC, HSB och Elof Vestlund bolagen byggt i området.

Lotta Nyvall

031-86 84 25 lotta.nyvall@molndalsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar