Hållplatsen Mölndal centrum byter nu namn till Mölndals innerstad. Arkivfoto: Elvira Linderot

Hållplatsen Mölndal centrum byter namn

Nu får hållplatsen Mölndal centrum nytt namn. Efter kommunstyrelsens beslut ska nu också hållplatsen kallas Mölndals innerstad.

Vad de centrala delarna i Mölndal skulle kallas ledde till lite av en debatt i början av året. Namnberedningen föreslog att det officiella namnet Mölndal centrum skulle bytas ut till Mölndals innerstad.

Läs mer: Toppolitiker vill se nytt namn på centrum

Ett förslag som också inspirerade till Mölndals-Postens aprilskämt om ett mer internationellt förslag.

Den 26 april fattade kommunstyrelsen sitt beslut om att det blir Mölndals innerstad som nytt officiellt namn och det kommer nu också synas tydligt i kollektivtrafiken.

I nästa vecka, den 10 december, börjar Västtrafiks nya vintertidtabell att gälla och från och med den kommer hållplatsen Mölndal centrum att heta Mölndals innerstad.

– Det stämmer. Det är en del av ett större stadsutvecklingsprojekt i Mölndal och vi har gjort den här namnändringen efter önskemål från kommunen, säger Mette Ramquist som är presschef på Västtrafik.

Tidtabellen innebär också några förändringar i trafiken. Bland annat kommer linje 755 och 761 att få en gemensam sträckning mellan Mölndal station och Kållered station vilket innebär att det går en buss cirka varje kvart på dagtid under vardagarna.

Alla förändringar hittar du på Västtrafiks hemsida.

Kajsa Lind

kajsa.lind@molndalsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar