Moderaternas förslag om utlåning av skänkta sportprylar kan vara på väg att förverkligas. Arkivfoto: Thomas Törnqvist

Gratis sportprylar gillas av politikerna

Som ett bibliotek – fast med sportprylar i stället för böcker. Konceptet har gjort succé över hela landet. Nu verkar politikerna överens om att det också ska startas i Mölndal.

– Vi tycker att det verkar vara en bra idé helt enkelt. Det är bra att saker som inte används kan komma till användning och det är bra att de som inte har så mycket pengar kan låna saker gratis, säger Hans Bergfelt (M), vice ordförande i kommunstyrelsens arbetsutskott.

Läs mer: Moderaterna vill skapa fritidsbank

Anledningen till att utskottet tog upp frågan vid sitt senaste möte är ett förslag från Hans Bergfelts partikamrater Kajsa Hamnén, Ingvar Paulsson och Johan Ahlsell. Trion lämnade i vintras in en motion i kommunfullmäktige om att Mölndals stad borde dra igång en så kallad fritidsbank.

Fritidsbanker finns på flera andra håll i landet – till exempel i Göteborg. Dit kan alla som vill skänka sport- och fritidsutrustning som inte längre används. Sedan är det fritt fram för alla kommuninvånare att komma och låna.

En utredning visar att kostnaderna för en satsning i Mölndal skulle landa på drygt en halv miljon kronor om året. Väl investerade pengar, tyckte kommunstyrelsens arbetsutskott som valde att ge tummen upp.

Slutligen är det kommunfullmäktige som ska säga ja eller nej till förslaget. Om det går igenom är tanken att kommunstyrelsen ska få ny information om hur arbetet går i juni nästa år.

Fredrik Hofflander

fredrik.hofflander@molndalsposten.se

031–86 84 23

Relaterade artiklar
Fler artiklar