MP:s chefredaktör Ingrid Fredriksson hoppas på ett lika innehållsrikt nyhetsår 2018 som det som snart gått.

Gott slut önskas alla läsare!

KRÖNIKA

Tänk vad tiden går fort när man har roligt. Det känns som det var igår som jag senast önskade er god jul och gott nytt år.

Men det var det förstås inte, och när man väl börjar tänka tillbaka blir det uppenbart hur mycket vi faktiskt hunnit med tillsammans under 2017. Jag minns de många turerna kring ryttarsällskapets framtid på Gunnebo, hur Mölndals centrum har vuxit fram och alla andra byggplaner runt om i kommunen, den intensiva hemtjänstdebatten, invigningen av det nya stadsbiblioteket med vigseln förrättad av Björn Ranelid som grädden på moset, valet av Susanne Rappmann som ny biskop… Listan kan göras lång.

Vi står med all sannolikhet inför ett minst lika händelserikt år 2018. Det ska bli spännande att se vad den nya gallerian kommer innebära för folk- och affärslivet i centrum, vad som händer på och runt Gunnebo slott, hur det går med vägbelysningen i Lindome och inte minst hur den nya politiska ledningen kommer se ut efter kommunvalet i september.

Vad som än händer, stort eller smått, glatt eller allvarligt, så är det MP:s nyårslöfte till er att även fortsättningsvis vara er främsta lokala nyhetskälla, vare sig ni föredrar att läsa i papperstidningen eller på webben.

Men 2018 är inte riktigt här än. Nu är det tid att varva ner och fira jul. För de flesta av oss känns det självklart att göra det i sällskap av nära och kära. Men så är det inte för alla. Här i kommunen finns det många som tvingas tillbringa helgerna både ensamma och utan eget tak över huvudet. Det finns en hel del övrigt att önska när det gäller den hjälp som kommunen erbjuder dem, och det kommer vi återkomma till. Men här finns också många varmhjärtade privatpersoner som tänker på andra och hjälper sina medmänniskor under helgerna. All heder åt dem! Några av dem kan du läsa om i tidningen den här veckan.

God jul och gott nytt år!

Ingrid Fredriksson

chefredaktör

Relaterade artiklar
Fler artiklar