I dag, den 3 april, började repetitionerna inför Gunnebos sommarteater med bland andra Hanna Hedlund, Sven Melander och Ewa Roos. Foto: Micael Engström.

Gör sig redo för sommarteatern

En arg senapsfabrikör, en förälskad brorsdotter och en hemlig son, det är några av ingredienserna i Gunnebos sommarteater Spanska flugan. I dag började repetitionerna. 

– Det är väldigt kul att komma igång, säger Sven Melander. 

I år är det 15-årsjubileum för sommarteatern och för första gången ska Sven Melander kliva upp på Gunnebos scen. 

– Jag tycker det ska bli väldigt kul. Jag var på Gunnebo när vi hade fotografering och det är ju en väldigt vacker miljö, säger han. 

Läs mer: Spanska flugan ska locka till skratt i sommar

Klockan 10 idag samlades ensemblen för sin allra första repetition. Än så länge håller de till i Stockholm. 

– Det är väldigt, väldigt roligt och vi är ett bra gäng. Vi är i Stockholm fram till i maj, sen börjar repetitionerna på Gunnebo den 19 juni, säger Sven Melander. 

Klassisk fars 

Pjäsen som sätts upp är den klassiska farsen Spanska flugan, men handlingen har flyttats till 1930-talets Göteborg. Sven Melander spelar den stressade senapsfabrikören Ludvig Klinker. 

– Han är besatt av senap, det är egentligen det enda intresse han har, och sen bedriver han olika fejder. Han är väldigt arg hela tiden. Det är en rolig karaktär att spela, säger Sven Melander. 

Senapsfabrikören har en brorsdotter som spelas av Hanna Hedlund. Hon har besökt Gunnebo tidigare men det är första gången hon är med i sommarteatern. 

– Gunnebo är en så otroligt vacker plats. Sen tycker jag det är så häftigt med sommarteater, att vi har den traditionen i Sverige. Det är välbesök, man ska få skratta och det är lättsamt och härligt. Man kan gå olika generationer och alla får ut nåt av det, säger hon. 

Jobb och semester

Hanna Hedlund ser fram emot att spendera sommaren i Mölndal och Göteborg. 

– När vi spelar så blir det ledig tid på dagarna. Det är halva grejen med sommarteater tänker jag, det blir en kombination av semester och jobb, säger Hanna Hedlund. 

Sven Melander håller med. 

– Jag har varit mycket i Mölndal, Åby travbana har jag varit på många gånger och där är det fint att va! Sen blir det väl Göteborg och lite bad och sol och skärgård. Västkusten har ju sin charm, säger han. 

Elvira Linderot 

Fakta: Sommarteatern i Gunnebo

Den 5 juli har Gunnebos sommarteater premiär. Den spelas till den 13 augusti. 

Pjäsen, Spanska Flugan, handlar om senapsfabrikören Ludvig Klinker och hans fru Emma Klinker som ska gifta bort sin dotter. I centrum står bland annat en komplicerad kärlekshistoria och en hemlig, oäkta son.

Ensemblen består av bland andra Sven Melander, Ewa Roos, Reuben Sallmander och Hanna Hedlund. Regissör är Anders Aldgård. 

Relaterade artiklar
Fler artiklar