Arkivfoto: Christopher Kullenberg Rothvall

Glömde knark på busshållplatsen

På söndagsmorgonen larmas polisen till en busshållplats på Ålegårdsgatan. Där hittas över 300 narkotikaklassade tabletter i en ryggsäck.

Initialt handlade larmet, som kom till polisen 05.13, om en brand vid busshållplatsen. Det ska ha luktat rök. Enligt uppgifter ska några personer ha samlat ihop skräp och försökt tända eld på det.

På platsen hittade patrullen en ryggsäck som den gick igenom. I den fanns en större mängd tabletter och flera redline-påsar innehållande narkotika.

Enligt polisen var det över 300 narkotikaklassade tabletter av olika märken, åtta portionspåsar med narkotika. Det fanns dock inget i ryggsäcken som kunde härleda till någon person.

Senare på söndagseftermiddagen får polisen ett larm från en person, på just Ålegårdsgatan, som vid kvart i fem på morgonen vaknat av ljud på terrassen. Personen ska inte ha reagerat just då eftersom de ofta går djur över tomten. Men senare ser han att en presenning som legat över utemöblerna är borttagen. Någon har släpat i väg med den och en stol. Sedan har någon varit inne i ett olåst skåp på tomten och bland annat tagit en häcksax.

Samma personer tros även ha varit inne på granntomten.

Polisen kan inte utesluta inte att samma personer som glömt ryggsäcken på busshållplatsen även har varit inne på tomterna och härjat.

Karina Hansson

redaktion@molndalsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar