Hotell scandic i Mölndal, februari 2016

”Gästerna är mest nyfikna”

MP frågade Hanna Grujovic, hotelldirektör på Scandic Mölndal, om hur det går för hotellet mitt i byggstöket.

1Hur påverkas ni av bygget runtomkring?

– För att vara ett hotell som ligger så nära en omfattande byggnation så har vi påverkats väldigt lite. Vi har haft en bra dialog med NCC och det är väldigt viktigt för mig att våra gäster och konferensdeltagare har det bra. I höstas hade vi en mycket nära dialog när de var inne i det mest intensiva pålningsarbetet närmast oss, för att kunna anpassa vår verksamhet.

2Vad tänker ni om byggstöket?

– Det är spännande att se Mölndals innerstad växa fram utanför. Gästerna har mest varit nyfikna och undrar hur det kommer bli. Det viktiga är att vi har information och kan svara på frågor.

3Har ni fått färre gäster?

– Nej, vi har faktiskt inte märkt någon skillnad på logigästerna. Frukost- och lunchgästerna har snarare blivit fler eftersom många byggarbetare kommer hit och äter. Vi har många återkommande gäster som fortsätter komma. Det är både affärsresenärer och turister som besöker Göteborg.

4 Hur tar sig gästerna till er nu när Mölndals bro är avstängd?

– Det går bra att ta sig hit ändå. Från vår parkering är det ganska få som har använt sig av Mölndals bro. Det väsentliga är att det är ordentligt skyltat och det är det. Det verkar flyta på bra.

Elvira Linderot

Relaterade artiklar
Fler artiklar