Fotbollsdag på Lindevi

Arsenal, Juventus och Barcelona. Det var några av de lag som spelade på Lindevi i lördags. Det var ungdomarna från Lindomeprojektet som tog initiativet till fotbollsdagen.

Laguppställningen i lagen såg något annorlunda ut än när de stora klubbarna möts i Europa, men det var spelare från många olika nationer som gjorde sig redo för avspark i den turnering som spelades på Lindevi i lördags. 

16-åriga Ali Ahmed, som bott i Mölndal i åtta månader, var en av dem som kom och spelade.

– Det är jättekul, jag har stått i mål tidigare, säger han och berättar att det kändes bra att hänga på under lördagen för att se om han sedan ville fortsätta spela fotboll.

Ungdomar från Lindomeprojektet tog initiativet till fotbollsdagen. Där fick nyanlända möjlighet att spela och samtidigt träffa andra ungdomar från Mölndal, som kanske redan hittat sitt hemmalag i Kållered SK eller Lindome GIF. Förutom ungdomarna ställde även poliser och brandmän upp som målvakter och utespelare.

Linnea Ryvik och Hanna Andersson, från Lindomeprojektet, var lagledare under dagen. De har arbetat ett halvår med planeringen.

– Det finns ganska många boenden i närheten och det är lätt att det blir uppdelat. Fotboll verkar vara en sammanförande aktivitet, alla verkar tycka om fotboll, säger Linnea Ryvik.

Annelie Ivarsson Moran

031 – 86 84 25

annelie.ivarsson@molndalsposten.se