Förundersökningen mot S-politikern Solveig Hallin (till vänster) läggs ner. S-ordföranden Pernilla Övermark (till höger) kan ännu inte svara på vad det betyder för Hallings politiska framtid. Foto: Hans Wretling

Förundersökning mot S-topp läggs ner

Förundersökningen mot brottsanklagade S-politikern Solveig Hallin läggs ner. Enligt förundersökningsledaren går det inte att bevisa att Solveig Hallin eller någon annan av de inblandade gjort sig skyldig till misshandel. 

– En helhetsbedömning av detta visar att ingen av de här polisanmälningarna kommer att leda till några rättsliga åtgärder. Båda parter hävdar att de har handlat i nödvärn och det går helt enkelt inte att motbevisa i efterhand, säger Lennart Ronnebro, kommissarie vid Mölndalspolisen.

Det var den 8 december som Mölndals-Posten avslöjade att en högt uppsatt politiker i Mölndal polisanmälts för misshandel. Kort senare valde Solveig Hallin (S), ordförande i skolnämnden, att träda fram i offentligheten.

Efter uppmaning från sitt parti tog hon en time-out från sitt politiska arbete som skolnämndens ordförande så länge den rättsliga processen pågick.

”Styrelsen för Socialdemokraterna har i ett enigt beslut rekommenderat Solveig en time-out, något som Solveig också accepterat av respekt för partiet. Time-outen pågår fram tills dess att polisutredning och rättsprocess är avslutad”, skrev Socialdemokraterna i Mölndal i ett pressmeddelande.

Vad som händer nu kan inte Pernilla Övermark, ordförande för Socialdemokraterna i Mölndal, svara på.

– Jag kände inte till att förundersökningen har lagts ner. Jag kan inte kommentera det just nu, säger hon när Mölndals-Posten får tag i henne.

Händelsen bakom polisanmälan ägde rum i september i fjol. Upprinnelsen var en trafikkonflikt mellan en släkting till Solveig Hallin och en kvinna som kom cyklande på gatan. Kvinnan sökte en stund senare upp Hallins släkting och ska då, enligt egen uppgift, ha blivit misshandlad både av Solveig Hallin, släktingen och en annan person.

Solveig Hallin och hennes släkting lämnade samma dag också in en polisanmälan där de hävdade att kvinnan misshandlat dem. Även den förundersökningen har lagts ner i brist på hållbara bevis.

Mölndals-Posten söker Solveig Hallin för en kommentar.

Fredrik Hofflander

fredrik.hofflander@molndalsposten.se

031-86 84 23

Fotnot: Artikeln har redigerats.

Relaterade artiklar
Fler artiklar