Arkivfoto: Linus Olsson

Försökte lura sig till pengar – flydde i bil

Två personer försökte stjäla pengar i en butik vid Krokslätts torg. Gärningspersonerna flydde från platsen i en svart bil.

Det var strax före fyra som larmet om ett rånförsök mot en livsmedelsbutik vid Krokslätts torg kom in. Enligt personal var det två personer, en man och en kvinna, som kom in i butiken och skulle köpa en dricka.

De betalade med en tusenlapp och fick växel tillbaka. Men kunderna ändrade sig och ville ha växel i euro. När det inte gick ville de ha pengarna tillbaka. Butikspersonalen upptäckte snabbt att hen inte fått tillbaka hela växelsumman och sprang efter personerna.

De hoppade in i en bil utanför där en förare redan satt. Personalen lyckades dock få tillbaka summan som fattades innan de åkte från platsen i en utlandsregistrerad svart bil, troligen en svart BMW.

Mölndals-Posten har varit i kontakt med en man som kom in i butiken strax efter rånförsöket.

– Jag gick in för att hämta ett paket. Då stod poliserna och tog upp en brottsanmälan, annars var det rätt tomt där, berättar han.

Personalen som sprang ut till bilen fick skrapsår när bilen åkte iväg under tiden som hen lutade sig in genom rutan. Polis letade efter bilen, bland annat med helikopter, men än är ingen misstänkt gripen.

Polisen rubricerar händelsen som försök till rån initialt och har också bilder på de tre misstänkta personerna.

Kajsa Lind

Jacob Humlén

Relaterade artiklar
Fler artiklar