Ostbutikens Kenneth Torstensson är kritisk mot beslutet att tillåta food trucks i Mölndal.

Företagare till attack mot matvagnar

En häftig debatt bröt ut på Facebook efter beslutet om att tillåta food trucks i Mölndal. Två av affärsidkarna i centrum befarar att matvagnarna kan slå mot de företagare som redan finns i centrum.

I förra veckan berättade MP att politikerna i kommunstyrelsen gett klartecken till food trucks, alltså ambulerande matserveringar, på fyra ställen i kommunen: Krokslätts torg, Lindome centrum, Alberts torg samt planen utanför stadshuset.

Feltänkt, tyckte Mölndalsprofilen och ostbutiksägaren Kenneth Torstensson som gick till generalangrepp på kommunens näringslivschef Lars Ekberg på Facebook:

”Har du någon verklighetsförankring hur vi har det, vi som är kvar i innerstaden?”, skrev han i ett upprört inlägg. Han uppmanade också näringslivschefen att ”hjälpa” i stället för ”stjälpa” de redan befintliga matställena i centrum.

Ola Oltäng, som driver Sushi King vid spårvagnshållplatsen, sällade sig till den kritiska skaran. Bland annat uttryckte han en oro över hur det ska bli ännu hårdare konkurrens om de mest attraktiva parkeringarna.

– Jag tycker att tidpunkten för beslutet kanske är lite otajmad. Det är rätt många som har det tufft i centrum redan i dag, säger Ola Oltäng till Mölndals-Posten.

– Konkurrens är bra i grund och botten, men det ska vara på lika villkor. Vi betalar dyra hyror och har långa öppettider. En food truck kan vara öppen kanske bara ett par timmar mitt på dagen, fortsätter Ola Oltäng.

Näringslivschef Lars Ekberg håller inte med om kritiken.

– Vår utgångspunkt är att det är just nu det här behövs bäst, när det är stökigt i centrum och många väljer att inte åka dit, säger han.

Finns det risk för att dagens matställen blir utkonkurrerade?

– Beslutet är taget utifrån tanken att fler ska komma till centrum. Det här är ett försök med goda avsikter men vi har ingen aning om hur stort intresset kommer att vara.

Enligt Lars Ekberg är det så här långt två entreprenörer som visat intresse för att driva food truck-servering i Mölndal.

Mölndals-Posten har varit i kontakt med Kenneth Torstensson, men han vill inte utveckla sin kritik mot matvagnsbeslutet.

– Jag står för det jag har skrivit, men det är tillräckligt så. Jag har lagt det bakom mig nu, säger han.

Fredrik Hofflander

031-86 84 23

fredrik.hofflander@molndalsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar