Regionchef Mathias Winberg på flygbolaget BRA hoppas på en flygbuss till och från Mölndal redan i år. Foto: BRA

Flygbolag hoppas på busslinje redan i år

En flygbuss mellan Mölndal och Landvetter kan komma igång redan i år. Det hoppas åtminstone flygbolaget BRA, som ligger bakom initiativet.

Det var i fredags som Mölndals-Posten avslöjade att det finns långt gångna planer på en flygbuss mellan Åbro och Landvetter flygplats – med stopp i Mölndal, Pixbo och Mölnlycke.

Mathias Winberg, regionchef på flygbolaget BRA, säger till Mölndals-Posten att företaget har inspirerats av sin egen satsning på en liknande buss mellan Arenastaden i Solna och Bromma flygplats.

Precis som Mölndal är Arenastaden ett område med många stora företag.

– Och även där har det varit svårt att ta sig till flygplatsen på ett bra sätt med buss. Man har varit tvungen att åka in till stan först. Nu har vi tittat i Göteborgs- och Malmöområdet efter liknande möjligheter. Och då dröjde det inte länge innan vi landade på Mölndal, säger Mathias Winberg.

I förra veckan hölls ett inledande möte med ett antal stora företag i Mölndal. I maj är det meningen att parterna ska träffas igen, och efter det hoppas Mathias Winberg att han ska veta mer om när flygbussarna kan börja köra.

– Men jag hoppas att det inte ska behöva dröja till nästa år, om man säger så. Om vi får ett tillräckligt stort intresse från företagen, då handlar det mest om att hitta rätt typ av buss och bestämma en turtäthet.

Eftersom trafiken till stor del ska finansieras av de deltagande företagen är det deras behov som kommer att styra tidtabellen. 

– För företagen är det ju viktigast med trafik på morgnar och eftermiddagar. Sedan vill vi gärna ha ett par turer under dagen också, säger Mathias Winberg som betonar att busslinjen ska kunna användas även av privatpersoner.

Är det en förutsättning att skattebetalarna i Mölndal och Härryda går in med pengar?

– Nej, inte en förutsättning. Det viktigaste är att vi får med oss företagen. Men vi vill höra med kommunerna om de kanske kan gå in med någon liten investering, eftersom vi vet att det här är viktigt för dem.

Fredrik Hofflander

fredrik.hofflander@molndalsposten.se

031-86 84 23

Relaterade artiklar
Fler artiklar