• Kören som var klädda i fina sjömansskjortor kompades av från vänster Leif Andersson (gitarr), Kent Karlsson (bas) och Roger Bengtsson (dragspel). Foto: Privat

  Flottans män underhöll på sista mötet

  Onsdagen den 17 maj höll SPF Kvarnhjulet sitt sista medlemsmöte för våren inför sommaruppehållet. Ett 60-tal vårfina medlemmar mötte upp i församlingshemmet.

  Mötet innleddes av Eberhart Roos, föreningens kassör och ekonomiansvarige, med ett inspirerande välkomsttal där han hyllade vårens ankomst med några vackra dikter. Därefter informerade han bland annat om den nya lokalen för cirklarna. Inflyttning sker i september.

  Sedan var det dags för dagens underhållning. 17 medlemmar ur föreningen Flottans män fyllde väl ut den lilla scenen. Denna förening bildades redan 1981 och innehåller sångare med genuin marin bakgrund. De flesta kommer från Göteborg med omnejd. Temat för dagen innehöll kända och mindre kända sånger om havet eller dess närhet. 

  Den beresta kören bjöd på populära sånger av Lasse Dahlquist, Harry Brandelius, Beach boys med flera. Publiken var verkligen med på noterna och sjöng med, klappade händerna och dansade vid borden. Stämningen var på topp och ingen ville att kören skulle sluta sjunga. 

  Mötet avslutades i vanlig ordning med kaffe,  frallor och lotteri med fina vinster. Höstens första medlemsmöte äger rum i september i år.

  Åke Edman

  Relaterade artiklar
  Fler artiklar