Flerbilskrock på E6 – köer i morgontrafiken

Flera personbilar var inblandade i en viltolycka på E6 vid Sandsjöbacka strax efter klockan 6 på onsdagsmorgonen. Polis, räddningstjänst och flera ambulanser åkte till platsen.

Det var vid Sandsjöbackamotet på E6, alldeles på gränsen mellan Kungsbacka och Lindome, som olyckan inträffade.

– Det är en älg och flera personbilar inblandade. Vi har fått flytta på bilarna och älgen för att sanera vägbanan, men nu är vi på väg till stationen igen, säger Peter Zettersten, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg, klockan 7.10 på onsdag morgon.

Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst, säger att tre bilar var med om olyckan. Samtliga fordon fick bärgas från platsen. Av de tre förarna – två män och en kvinna – behövde en, kvinnan, köras till Varbergs sjukhus med ambulans.

– Hon klagade på smärtor i huvud, ansikte och rygg. Vi skrev en anmälan om trafikolycka med misstanke om brott, men den är inte riktad till någon specifik person. Nu ska det utredas om någon av dem har gjort fel och varför, tillägger han.

Vägen stängdes tillfälligt av från klockan 6.30 när räddningstjänsten kommit till olycksplatsen, varpå det bildades långa köer i trafiken. 06.43 kunde de öppna ett av körfälten i norrgående riktning, och från 07.11 var vägen helt öppen igen.

Älgen dog i kollissionen.

Tobias Holmgren

tobias.holmgren@molndalsposten.se