Flera ibrott och inbrottsförsök skedde i Krokslätt i helgen. Arkivfoto och Openstreetmap

Flera inbrott i Krokslätt i helgen

Ett par fullbordade inbrott och ett par inbrottsförsök skedde i Krokslätt i helgen.

I lördags kom larm om inbrott på en adress på Svealiden i Krokslätt. Där hade någon brutit sig in en villa som är ett dödsbo men som anhöriga ibland använder och sover över i. Larmet kom till polisen klockan 20.20. Någon hade brutit upp en altandörr men det var oklart om något blivit stulet. De som nyttjade huset hade dock hunnit städa innan polisen kom till platsen så eventuella spår hade försvunnit.

Någon gång under helgen skedde ytterligare ett inbrott på Svealiden. Inbrottet upptäcktes på söndagsförmiddagen. Den här gången hade någon tagit sig in genom att bryta upp ett fönster. Polisen kallades till villan för att leta efter spår.

Under helgen skedde även ett par inbrottsförsök i lägenheter i området.

På fredagen larmades polisen till Gärdesgatan. Där hade innehavaren varit bortrest sedan söndagen veckan innan och vid hemkomst upptäckt att någon under denna tid försökt ta sig in genom lägenhetsdörren. En granne hjälpte till att vattna blommor när innehavaren var bortrest, men hade inte sett något.

På Krokslätts Parkgata upptäckte lägenhetsinnehavaren att någon försökt ta sig in både genom lägenhetsdörren och genom en insynsskyddad altan men inte lyckats. Polisen misstänker att det är någon som kommit över en nyckelbricka som varit där eftersom går det endast att ta sig in i trapphuset genom att ha en sådan och det fanns ingen åverkan på porten.

Läs också: Fler bostadsinbrott under loven

Polisen uppger att de här inbrotten skett i områden där det inte finns någon större grannsamverkan och att det oftast sker färre inbrott i områden där grannarna hjälps åt att titta till hus och lägenheter.

Karina Hansson

redaktion@molndalsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar