Arkivfoto

Flera inbrott i helgen

En skola och två villor utsattes för inbrott i helgen, enligt Mölndalspolisen. Dessutom avbröts ett inbrottsförsök på ett företag.

På lördagsmorgonen upptäckte en vaktmästare ett inbrott i Kvarnbyskolan i Mölndal. Det fanns inga brytmärken på ytterdörren och larmet hade inte gått, men däremot var innerdörrar till bland annat musiksal, datorsal och bibliotek uppbrutna. En teori är att förövaren redan befunnit sig inne på skolan och hunnit ta sig ut innan larmet aktiverades.

Det var på måndagsförmiddagen inte känt om något stulits.

Två bostadsinbrott

Det ena bostadsinbrottet ägde rum på Vaktelgatan. En granne som vaktade huset medan ägarna var bortresta upptäckte på lördagsförmiddagen att en fönsterkassett lyfts ut på husets baksida. 

– Det är ganska vanligt, en del fönster är konstruerade så att det bara är tunna lister som håller kassetterna, berättar Håkan Reit på Mölndalspolisen.

Huset är försett med larm, men larmet hade inte gått, därför misstänker polisen att gärningsmannen bara varit inne i sovrummet. Det är ännu oklart vad som tillgripits. Skospår har säkrats på platsen.

Det andra bostadsinbrottet ägde rum på Bäckvägen i Kållered någon gång mellan 15.30 och 21.30 på lördagskvällen. Någon hade krossat en ruta och fått med sig bland annat en mobiltelefon och en Ipad.

Oreda vittnade om att huset hade genomsökts. Några spår har inte påträffats.

Inbrott stoppat

På Alfagatan i Mölndal avbröt ett vittne ett försök till inbrott på företaget Bravida. Vittnet såg två män slå sönder en ruta med en planka. När gärningsmännen insåg att de var iakttagna försvann de från platsen i en bil.

Birgitta Löwing Kiser

birgitta.kiser@otv.se

0303-20 68 25

Relaterade artiklar
Fler artiklar