En man klämts i krock mellan personbil och lastbil

En lastbil och en personbil ska ha krockat utanför Lindome. En TMA-bil, som används som skydd vid olyckor och vägarbeten, ska också vara inblandad i olyckan och en man i 65-årsåldern klämdes mellan lastbilen och personbilen.

Det var vid halv fyra på måndagseftermiddagen som det skedde en trafikolycka på Norra Hällesåkersvägen utanför Lindome. Enligt räddningstjänsten har en personbil och en lastbil kolliderat.

– En TMA-bil är inblandad på något sätt också. De har kört runt den eller krockat med den, säger Miranda Larsson, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg.

En TMA-bil är ett fordom som brukar användas som påkörningsskydd vid olyckor eller trafikarbeten för att distansera övrig trafik.

Enligt tidiga uppgifter till polisen kunde det handla om en arbetsplatsolycka då en person ska ha klämts mellan lastbilen och personbilen.

– Vi vet inte om det är en vanlig trafikolycka eller en arbetsplatsolycka. Det vi vet är att en lastbilschaufför är skadad i sin höft i samband att en personbil kört emot honom vid en omkörning, enligt uppgifter från inringaren. Personbilens förare gjorde rätt för sig och lämnade sina uppgifter innan han kunde lämna platsen, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson på måndagskvällen.

Lastbilschauffören fördes med ambulans till Sahlgrenska universitetssjukhuset.

– Vi har fått in en man som är lindrigt skadad, det är en man i 60-65-årsåldern, säger Lisa Johansson, presstjänsten på Sahlgrenska universitetssjukhuset.

Räddningstjänsten har nu lämnat olycksplatsen och det rådde begränsad framkomlighet medan lastbilen bärgades.

Artikeln uppdateras

Louise Jungmalm

Karina Hansson

Catrin Hansson