Flera bilar krockade på Söderleden – stora trafikstörningar

På söndagsmorgonen inträffade en trafikolycka på Söderleden. En personbil ska ha kört i den andra bakifrån. Vid krocken kördes en lyktstolpe ner och den hamnade på motsatta körbanan. Vägen mot Mölndal stängdes av under en en dryg halvtimma.

Strax innan klockan 9 på söndagsmorgonen inträffade en trafikolycka mellan två personbilar på Söderleden i riktning mot Mölndal. Olyckan ska ha inträffat i höjd med Åby travbana.

– Det är två personbilar som krockat och en har kört ner en stolpe som ligger över motsatta körbanan, säger Peter Adlersson, presstalesperson på polisen region Väst.

Räddningstjänst, ambulans och polis larmades till platsen och enligt polisen ska en personbil ha kört in i den andra bakifrån.

Ganska snart stängdes vägen av helt i riktning mot Mölndal. Nu ska trafiken ha släppts på igen och endast ett körfält är blockerat.

– De flesta verkar vara ute ur fordonen.

Räddningstjänst från Frölunda och Mölndal var på plats på varsin sida av olyckan.

– Det är två bilar och en har kört in i en lyktstolpe som vält över vägen och det tar en stund att städa undan det, säger Björn Vanderkaay, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg.

Det var länge långa köer på Söderleden, särskilt i riktning mot Mölndal.

Polisen har upprättat en anmälan om vållande till kroppsskada och vårdslöshet i trafik. Initiala uppgifter från poliser på plats sa att att föraren av en bil avvikit.

– Ändå står det inte att man har smitit från trafikolyckan. Det kan vara att han bara gått en bit därifrån. Det är ett rörigt ärende, säger Peter Adlersson, vid 11.30-tiden.

Karina Hansson

karina.hansson@molndalsposten.se