De tre bostadsföreningarna ovanpå gallerian ska rymma seniorer, familjer och unga hoppas Riksbyggen. På tisdag lägger de ut ytterligare 70 av lägenheterna på marknaden. Skiss: Pressbild Riksbyggen

Fler lägenheter säljs i centrum

Några av seniorlägenheterna ovanpå gallerian har redan sålts. Nu släpps ytterligare nästan 70 lägenheter som ska rymmas på åtta av de tolv våningarna.

Grandalia, Rosenrot och Tigeröga är namn på färgsprakande blommor, men det är också namnet på tre nya bostadsrättsföreningar i Mölndals centrum. Det är Riksbyggens bostäder ovanpå gallerian det handlar om.

Läs även: Ägaren avslöjar nya namn i gallerian och 25 företag klara för nya gallerian

Ett antal seniorbostäder har redan börjat säljas och intresset har varit stort för Bonumprojektet, det vill säga lägenheter för de som fyllt 55. Det berättar Bodil Jönsson, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen.

– Det har gått alldeles utmärkt. Det är ett nytt koncept för Mölndal med Bonum, det är kul att projektet har tagits så väl emot av marknaden. Det är inte slutsålt, men vissa storlekar börjar ta slut, säger hon.

Nu är det dags för nästa omgång med 69 bostäder att komma ut på marknaden. Det handlar om lägenheter med ett till fyra rum som ska börja säljas på tisdag i nästa vecka.

– Den billigaste ettan ligger på cirka 1,4 miljoner kronor och den absolut dyraste lägenheten ligger på cirka 4,7 miljoner. Vi hoppas och tror att de flesta ska kunna hitta någonting beroende på vilket våningsplan man väljer, säger Bodil Jönsson och förklarar att lägenheterna stiger i pris med kvadratmeter och antal våningsplan.

Riksbyggen bygger 145 lägenheterna ovanpå gallerian fördelat på åtta våningar. Den sista andelen, som ska börja säljas i slutet av året ska bestå av små lägenheter som Riksbyggen hoppas tilltalar förstagångsköpare.

Läs även: Fem bitar ska fogas ihop

Bodil Jönsson hoppas att de tre bostadsrättsföreningarna tillsammans ger en bra mix av människor.

– Samhället är mixat och vi tror att man drar nytta av varandra. Vi vill ha samhörigheten mellan de olika boendetypen. Man ska bo tillsammans även om man har sitt eget krypin, säger Bodil Jönsson.

Riksbyggen säljstartar med ett evenemang på Åbytravet på tisdag.

Annelie Ivarsson Moran

annelie.ivarsson@molndalsposten.se

031- 86 84 25

Relaterade artiklar
Fler artiklar