Ytterligare butiker är nu klara för inflyttning i Mölndals nya galleria. Illustration: Citycon

Fler butiker klara till nya gallerian

Så här ett drygt år före invigningen av Mölndal galleria har fastighetsägaren Citycon nu gjort klart med ytterligare butiker.

– Det går väldigt bra. Intresset är stort och uthyrningen rullar på i jämn takt, säger uthyrningschef Martin Kjellman.

I september nästa år slås portarna upp till den nya gallerian i Mölndals centrum. Nu börjar det klarna allt mer vilka butiker och andra verksamheter som kommer att husera i de cirka 24 000 kvadratmeter stora lokalerna.

– Av totalt ett 70-tal butiker har vi nu klart med cirka 40, berättar Martin Kjellman. Det är en hög uthyrningsgrad för att vara så lång tid kvar. Det känns väldigt stabilt, efterfrågan är hög.

Senaste gången som Citycon gick ut och presenterade nya hyresgäster i gallerian var tidigt i höstas. Nya på listan sedan dess är: Akademibokhandeln, Bagfocus, Bikbok, Cubus, Dressman, MQ retail, Slimfood (Din sushi), Taco bar, Te- och kaffehandeln och Walk in closet.

– Innehållet ska spegla det som konsumenterna vill ha, säger Martin Kjellman. Vi förväntar oss ett visst antal kedjebutiker i en galleria, till exempel. Det här analyseras dagligen och det sker en gradvis anpassning.

Citycon har tidigare gått ut med att man gärna ser fler lokala aktörer i gallerian, samtidigt som de lokala näringsidkare som MP pratat med pekat på svårigheten i att man i en galleria måste rätta sig efter centralt beslutade öppettider, där öppet sju dagar i veckan är en självklarhet.

Av de nya hyresgäster som Citycon nu går ut med är ingen av rent lokal karaktär, men Martin Kjellman upplever ändå inte detta som ett problem.

– Hela stadskärnan i Mölndal ska bli en upplevelse, säger han. Det pågår diskussioner med lokala hyresgäster på plats, och det kommer bli ganska mycket omflyttning i hela centrum. Det kommer finnas andra attraktiva lokaler förutom inne i själva gallerian.

För den som nyfiken på hur den framväxande gallerian ser ut inuti ges möjlighet nu på lördag klockan 11-15 då allmänheten får kika närmare på bygget.

Läs också: Gallerians första jippo

Ingrid Fredriksson

ingrid.fredriksson@molndalsposten.se

031-868420

Hyresgäster i nya gallerian så här långt:

Akademibokhandeln

Apoteket AB

Bagfocus

Bikbok

Bodyshop

Cubus

Dressman

Espresso House

Guldfynd

H&M

Hobbex

Ica

John Scott

Kappahl

Kjell&Company

Kronans Droghandel

Life

Lindex

MQ Retail

Nikita

Nordic Wellness

Rituals

Rose Garden

Slimfood

Specsavers

Synoptik

Synsam

Systembolaget

TacoBar

Te och kaffehandeln

Teknikmagasinet

Tele2

Tre

Vacker

Walk in Closet

Relaterade artiklar
Fler artiklar