Nästa vecka är ungdomar som är intresserade av eller har idéer kring hur man skulle kunna dra igång öppna hbtq-träffar välkomna till Mötesplats Fässberg. Foto: Wikimedia Commons.

”Finns inga öppna ställen för hbtq-ungdomar”

Det finns en grupp för hbtq-ungdomar i Mölndal – men ingen öppen mötesplats. Nu vill kommunen ändra på det och bjuder in till en första träff nästa vecka.

– Till att börja med vill vi se vad ungdomarna själva har för tankar och idéer, säger Kim Henriksson, samordnare för ungas inflytande.

När är den första träffen?

– Vi ska ha en kväll nästa vecka, den 17 januari, på Mötesplats Fässberg. Vi får se om det är några som vågar sig dit och vad det finns för tankar och idéer. Steget som hbtq-person att ta sig till en öppen kväll kan vara ganska stort så det kan ta lite tid att bygga upp. Vi tror på att göra det här ihop med ungdomarna.

Varför har ni dragit igång det här?

– Tanken är att det inte finns så många ställen för hbtq-ungdomar och inga öppna ställen i Mölndal. Vi har hbtq-labbet men det är en gruppverksamhet och inte öppna träffar på det sättet. För att kunna få ihop nånting bra kring det här, och för att det inte ska vara vi vuxna som ordnar det, så vill vi få med ungdomar och se om intresset finns. Därför har vi initierat en träff helt enkelt.

Varför behövs öppna träffar?

– Jag tror att många ungdomar vill ha en öppen plats att vara på, där de kan komma och gå som man vill men där de är norm. Just den känslan av att här är jag norm och kan vara den jag är utan att bli ifrågasatt, det är väl det som är styrkan i en hbtq-grupp eller verksamhet.

Vilka kan komma på träffen?

– Vi har satt åldern 16-20 år men om någon till exempel är 21 och känner ett stort behov av det här så får man gärna komma ändå, men det är den åldern vi tänker framförallt. Sen får vi se hur det går. Det svåra i början är att få folk att komma dit.

Träffen är klockan 17.00-18.00 onsdagen den 17 januari.

Elvira Linderot

Relaterade artiklar
Fler artiklar