Therese Hökklo fick sin mobil stulen på Ikea. I luren fanns bilder och filmer från hennes två barns sista dag med sin nyligen avlidne pappa Mikael. Foto: Privat

Filmen med döde maken stals i varuhuset

Therese Hökklo fick sin telefon stulen på Ikea i Kållered. I mobilen fanns de sista bilderna och filmerna med hennes nyligen avlidne make.

– Det går aldrig att ersätta dem, säger hon.

I ett Facebook-inlägg, som på tisdagsmorgonen hade delats hela 11 000 gånger, berättar Therese Hökklo från Balltorp den ledsamma historien. Det var på måndagen som hon och barnen besökte Ikea i Kållered för att handla lite. Therese Hökklo hade sin mobiltelefon i jackan, som hon hade hängt över kundvagnen.

– Jag brukar alltid ha telefon tätt på mig. Men eftersom det bara var ett par veckor sedan maken gick bort och med två vilda barn så funkar inte alltid hjärnan som den ska, säger hon.

En stund senare kunde hon bara konstatera faktum: telefonen var försvunnen. Det betydde också att de sista bilderna och filmerna på barnen och deras pappa Mikael Hökklo var borta. Bland annat filmen som visar hur barnen och Mikael firar en sista minijul tillsammans, två dagar innan hans bortgång den 18 december.

– Det är nästan det värsta, att den filmen är borta. Det var ju meningen att barnen skulle ha den som ett sista minne av sin pappa. Min dotter blir snart fem och min son är ett och ett halvt, så de kommer ju inte att ha så mycket minnen av honom, säger Therese Hökklo.

Trots att hennes efterlysning på Facebook har spridit sig väldigt fort har hon hittills inte fått så många matnyttiga tips. Therese Hökklo har lovat 5 000 kronor till den som ser till att hon får tillbaka sin telefon – och det gäller även om det är tjuven själv som lämnar tillbaka den.

– Den som har tagit den är säkert osäker på hur han ska kunna få sina pengar utan att jag skickar polisen på honom. Men jag bryr mig inte om tjuven, jag vill bara ha telefonen tillbaka. Och om han vill behålla telefonen så får han gärna göra det. Jag kan ta materialet på ett minneskort, säger hon.

Efter att Facebook-inlägget började spridas har en person hört av sig till Therese Hökklo och lovat stå för hittelönen om det skulle bli aktuellt att betala en sådan.

– Han lovade mig att jag inte skulle behöva betala en krona, säger hon.

Fredrik Hofflander

fredrik.hofflander@molndalsposten.se

031–86 84 23

Relaterade artiklar
Fler artiklar