Arkivfoto

Fick krokig rygg efter operation

Efter en operation hos en specialist i Mölndal havererade patientens rygg och vid ett återbesök hos läkaren var ryggen krokig. Det framgår av en lex Maria-anmälan till Inspektionen för vård och omsorg.

Patienten genomgick en ryggoperation hos en specialist i Mölndal tidigare i år och allt verkade till en början gå bra. Men efter ett par veckor fick patienten ont och blev ostadig i ryggen. Under de kommande månaderna träffade patienten läkare flera gånger och blev även inlagd på sjukhus. Vid ett besök på kliniken, cirka tre månader efter operation, kom patienten in med en havererad rygg.

Ryggen hade blivit krokig och patienten gick kraftigt framåtlutad. Dessutom mådde patienten psykiskt dåligt. Det skriver vårdgivaren i sin lex Maria-anmälan till Inspektionen för vård och omsorg.

Patienten fick opereras om vid en annan klinik och det blev en omfattande operation. I anmälan skriver kliniken att läkarna initialt gjorde en felaktig bedömning.

Det är vårdgivarnas skyldighet att anmäla händelser som medfört eller hade kunnat medföra en allvarlig vårdskada till Inspektionen för vård och omsorg, IVO. Den regeln kallas lex Maria.

Emma Hellström

redaktion@molndalsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar