Fick inte träffa exet – misshandlade hennes bror

En man i 18-årsåldern från Mölndal hade svårt att acceptera att ett tidigare förhållande tagit slut. Efter att ha försökt att söka upp den före detta flickvännen slutade det med att han misshandlade och hotade hennes bror. Nu döms mannen av Göteborgs tingsrätt.

Förhållandet hade tagit slut under våren enligt vad utredningen visade tog mannen uppbrottet hårt och mådde dåligt efteråt. Flera gånger försökte han få träffa kvinnan vars familj berättat att de ansökt om ett kontaktförbud men inte fått det.

I slutet av maj var mannen på väg hem till före detta flickvännen i en grannkommun. När han klev av bussen såg han kvinnans bror komma gåendes och ropade efter honom. Enligt tingsrätten ska han sedan bett brodern om att få träffa exet men nekats.  

Då ska han knuffat och slagit brodern med en öppen hand i ansiktet. När han sedan föll till marken ska mannen sparkat honom i sidan. Innan han gick därifrån ska han ha sagt att han ”skicka kompisar ” och ”skulle döda” brodern om han kom till Mölndal. 

Den åtalade mannen uppger att han knuffat den andra mannen eftersom han uppfattat det som han tog upp händerna som att han ville slåss. Han förnekar också att han ska ha hotat honom till livet. 

Tingsrätten anser dock att den målsägandes berättelse som trovärdig. Den styrks dessutom av ett vittne som var i hans sällskap.

Mannen i 18-årsåldern döms därför av en enig tingsrätt för misshandel och olaga hot. Påföljden blir 50 timmars samhällstjänst och 5 000 kronor i skadestånd. Hade fängelse valts som påföljd hade straffet hamnat på en månad.

Björn Alm