På tisdagen var det flera aktivister som kom till Sagåsen för att visa sitt missnöje över att Sverige utvisar människor till Afghanistan, en av dem var My Kårlycke som här diskuterar med poliserna på plats. Foto: Lotta Nyvall

Fem utvisningshotade fick stanna

Under tisdagen pågick protester vid Sagåsen i samband med att ett flertal personer skulle utvisas till Afghanistan. Strax efter klockan 22 lyfte planet från Landvetter.

En av de närvarande vid Sagåsen under dagen var Margareta André.

– Jag kunde inte stanna så länge utan åkte innan lunch. Stämningen var inte aggressiv när jag var där, men det var en mamma, vars son skulle skickas iväg, som var förtvivlad. Det kom också ett rätt stort antal afghanska killar och det syntes att de inte mår bra, säger hon.

Läs mer: Protesterande och polis på plats vid Sagåsen

Protest mot utvisning av ungdomar

Strax före 19.00 lämnade bussen Sagåsen för att ta personerna som skulle utvisas till Landvetter. 

Från början var det 15 personer som skulle avvisas. Fem av dem erhöll inhibition under dagen, det innebär att nya uppgifter har inkommit så att deras beslut kommer att omprövas. I slutändan var det tio personer som kördes till Landvetter, nio män och en kvinna.  

I samband med att bussen lämnade Sagåsen var det flera personer som satte sig i vägen för den. De avlägsnades från platsen och tre av dem omhändertogs av polisen. Två av dem misstänks också för ohörsamhet mot ordningsmakten.

I samband med ingripandet blev två polismän lindrigt skadade.

Lotta Nyvall

Relaterade artiklar
Fler artiklar