Fem misstänka har häktats för mordförsök

De fem som anhölls i söndags häktades under trettondagen, misstänka för mordförsök på mannen som hittades knivskuren i Lindome.

På onsdagsförmiddagen inleddes häktningsförhandlingar mot de fem personer som misstänks för mordförsök på en man i 30-årsåldern. Vid 14.30 hade samtliga fem häktats.

Förhandlingarna hölls bakom stängda dörrar och de misstänka, fyra män och en kvinna, häktades med restriktioner, vilket betyder att de inte kommer kunna ha någon kontakt med varandra.

Åklagare Alexander Malmgren hänvisar till förundersökningssekretessen och vill inte svara på frågor om hur de misstänkta ska ha varit inblandade i mordförsöket.

– Alla är häktade, så det blir samma rubricering. Jag kan bara säga att de är häktade och att vi jobbar på med utredningen så bra vi kan.

Läs mer: Fem fortsatt misstänkta för knivdådet i Lindome

Det var natten mot söndagen som den knivskurne mannen i 30-årsåldern påträffades i Lindome. Han hittades av en slump, av polis som patrullerade i området. Mannen berättade att han befunnit sig i en lägenhet i närheten under kvällen, och att han där blivit skadad. Hans skador bedömdes som allvarliga och han vårdades i början av veckan fortfarande på sjukhus.

De fem som nu häktats misstänka för mordförsöket fanns i lägenheten när polisen åkte dit.

Personerna är häktade till och med 20 januari.

Louise Jungmalm

louise.jungmalm@molndalsposten.se