Arkivfoto

Fälld för våldsamt upplopp efter fotbollsmatch

En Mölndalsbo rusade mot polis efter att IFK Göteborg mötte Norrköping tidigare i år. Nu döms han tillsammans med tre andra män för våldsamt upplopp.

Det var i mars när matchen mellan de båda kamratföreningarna var avslutad som det blev oroligt utanför Gamla ullevi. Uppemot 50 IFK Göteborg-anhängare ska ha rusat mot polisen men också kastat föremål så som flaskor och småsten mot poliser och vakter.

Fyra av anhängarna identifierades av polis och åtalades misstänkta för våldsamt upplopp däribland en Mölndalsbo som är en man i 25-årsåldern. Han omhändertogs i samband med en rusning och identifierades av supporterpoliser som en som deltagit i händelsen.

Mölndalsbon erkänner att han varit på matchen men nekar till att han skulle ha deltagit i rusningarna. Med poliserna vittnesmål och videoinspelning från händelsen som bevisning döms han mot sitt nekande för våldsamt upplopp. Däremot tycker inte rätten att det är bevisat att han skulle agerat aggressivt eller hotfullt och han får en villkorlig dom med samhällstjänst i 75 timmar.

Samma straff får också en annan av de fyra tilltalade efter att ha friats på åtalspunkten för våld mot tjänsteman eftersom det inte fanns tillräckligt med bevis att han låg bakom slagen mot en vakt.

De två andra männen, en i 20-årsåldern och en i 40-årsåldern, fälls båda för våldsamt upplopp till villkorlig dom och samhällstjänst i 100 timmar. Mannen i 20-årsåldern fälls också för att ha brutit mot det tillträdesförbud han haft i samband med IFK:s bortamöte med Sirius.

Kajsa Lind

redaktion@molndalsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar