Ex-pojkvännen vägrade lämna lägenhet – åtalas

Mannen skulle hämta tillhörigheter hos ex-flickvännen i Mölndal men istället för att gå därifrån flyttade han in och och vägrade lämna lägenheten. Efter kvinnan ringde 112 kunde mannen gripas som nu åtalas för bland annat olaga hot och narkotikabrott.

Kvinnan hade polisanmält ex-pojkvännen i maj efter att han hotat henne då de var tillsammans i centrala Mölndal. Enligt åtalet ska mannen ha blivit arg på kvinnan och sagt att: ”han skulle sprätta upp henne”. Efteråt ska han hotat kvinnan med våld och att hon inte skulle få se sina barn igen om hon polisanmälde honom. Trots hoten valde kvinnan att polisanmäla mannen.

I slutet juli kom ex-pojkvännen till kvinnans lägenhet för att hämta sina tillhörigheter. Men istället att ta med sig sina saker och gå därifrån flyttade han in och började kontrollera kvinnan. I förhör berättar bland annat att hon inte fick lägenheten utan sin telefon för att han ville veta var hon befann sig.

Flera gånger försökte kvinnan få ex-pojkvännen att lämna lägenheten, något han vägrade att göra. Till slut, efter två veckor, ringde hon 112 och en polispatrull kom till lägenheten för att gripa honom.

Vid husrannsakan i lägenheten fann patrullen dessutom 30 gram hasch och nästan 80 gram cannabis som tillhörde mannen. Han åtalas nu för olaga hot, övergrepp i rättssak och narkotikabrott.

Mannen nekar till att hotat den före detta flickvännen men erkänner att det var hans narkotika som beslagtogs i lägenheten.

Björn Alm