Ester Wikström i samband med prisutdelningen vid Yrkes-VM i torsdags. Foto: World Skills Sweden.

Ester blev bäst i Norden under Yrkes-VM

Nu är vinnarna i årets Yrkes-VM korade. Det svenska yrkeslandslaget lyckades kamma hem sju medaljer. Ester Wikström från Mölndal blev bäst i Norden inom grafisk design.

I torsdags avslutades den 44:e upplaga av Yrkes-VM som i år hölls i Abu Dhabi i Förenade Arabemiraten. 19-åriga Ester Wikström från Mölndal var en av de tävlande i det svenska yrkeslandslaget och tävlande inom grafisk design.

När poängen från veckans tävlingar sammanställdes hamnade Ester Wikström på plats 17. Det blev alltså ingen medalj men hon blev bäst i Norden inom sin yrkeskategori. Det var också den bästa svenska placeringen som Sverige haft inom grafisk design vid ett Yrkes-VM.

– Slutplaceringen blev plats 17 av 28, det är jag kanske inte helt nöjd med. Men jag är väldigt nöjd överlag, jag vet att jag gjorde allt jag kunnat. Många av de som låg i toppen hade en vidareutbildning efter gymnasiet och det har inte jag hunnit med än, säger Ester Wikström.

Sista dagen i Abu Dhabi blir det häng vid poolen och en avslutningsmiddag med det svenska yrkeslandslaget och tidigt på lördagsmorgonen lyfter planet hem till Sverige igen. För Ester Wikström som både tävlat i Yrkes-EM och Yrkes-VM är äventyret med landslaget snart över.

– Man får bara tävla en gång i EM och en gång i VM och det har jag ju gjort nu, så detta är min första dag som pensionär. Det är en skum känsla eftersom det varit mitt liv under det senaste 1,5 åren. Jag tror det kommer bli ganska tomt innan jag drar igång med nästa projekt. Det har verkligen varit livets äventyr, säger Ester Wikström.

Emma Hellström

redaktion@molndalsposten.se

Läs mer:Hon tävlar i Yrkes-VM

Relaterade artiklar
Fler artiklar