En person knivskuren efter storbråk

Åtta till tio personer ska ha hamnat i bråk i närheten av hållplatsen Krokslätts fabriker. I samband med bråket ska en person blivit knivskuren och fördes till sjukhus med allvarliga skador.

Det var vid 14-tiden på torsdagen som polisen fick larm om ett storbråk.

– Vi får in samtal från flera vittnen som uppskattar att det är åtta till tio personer som var i slagsmål. Till att börja med ser man bara att de slåss med knytnävar, men man ser sedan en person som är knivskadad i låret och i ryggen, säger Christer Fuxborg, presstalesperson vid polisen.

Personen fördes till sjukhus med ambulans, med knivskador.

– Tillståndet för mannen som kommit in till oss är allvarligt men stabilt, säger Monica Lindström vid Sahlgrenskas pressjour vid 16.15.

Bråket ska ha skett i närheten av Krokslätts fabriker. Platsen där själva knivskärningen har ägt rum ska vara inne på Krokslättsgymnasiet men den utpekade personen ska inte ha någon koppling till skolan, enligt polisens uppgifter.

– Vi har spärrat av på platsen för att kunna göra en teknisk undersökning. Vi har uppgifter på en person som är utpekad som den som gjort sig skyldig till ha skurit den andra med kniv och vi letar just nu efter den personen.

Händelsen rubriceras initialt som grov misshandel. Strax innan klockan 17 hade polisen inte lyckats gripa någon misstänkt.

– Vi har inte fångat in honom än, åtminstone inte såvitt jag vet i nuläget, säger Christer Fuxborg.

Kajsa Lind

Anthon Näsström