En lyckad baskethelg

Mölndal Basket

Under helgen 22-23 april arrangerade Mölndal basket en omgång i Easy basketboll, minibasket för pojkar och flickor -06 och yngre. För Mölndal basket som tidigare fört en tynande tillvaro inom minibasket var detta en nystart.

Klubben har nu cirka 50 ungdomar igång i olika åldrar som tränar i Sörgårdsskolan. Denna Easy basketomgång arrangerades av basketskolans föräldrar, ett perfekt sätt att skapa gemenskap i föreningen och samtidigt få med de lite äldre spelarna till sekretariat och domaruppdrag. Att få de äldre att förstå att de yngre ser upp till dem är en av de viktigaste och svåraste bitarna i en förening för att skapa gemenskap och få fler ungdomstränare.

Arrangemanget blev en stor succé med 22 lag och massor av föräldrar som hejade på sina barn och sina lag. Stämningen med fulla läktare och plan var fantastisk och då resultatet är sekundärt i dessa åldrar så var det istället jätteroligt att se dessa duktiga ungdomar som är basketens framtid. 

Ungdomarna visade en stor förmåga att se sporten som en rolig aktivitet och att inte ta allt på blodigt allvar. Även om alla spelare självklart ville ”vinna”, så var förbrödring, försystring och föräldring rolig att se under och mellan matcherna, speciellt nu som SVT har dragit igång sin undersökning om föräldrar som pressar sina barn.

Kjell Eliasson

Mölndal basket

Relaterade artiklar
Fler artiklar