Efterlängtad rastgård för hundar har öppnats

Nu kan äntligen hundarna springa löst i Mölndal. Under fredagen sattes grinden upp till den nya rastgården för hundar. Den är ännu inte helt klar – men med staket på plats kan hundarna nu springa löst.

Bygget av den nya rastgården för hundar bakom Fässbergsskolan påbörjades i början av veckan. Under fredagen sattes grinden dit, och fast rastplatsen inte är helt färdig än kan hundarna nu springa fritt innanför staketet.

– Det känns fantastiskt, den här rastgården är otroligt efterlängtad av oss som bor här i området, säger Christian Mikkelsen som är på plats med hunden Lucas som springer glatt fram och tillbaka.

Tidigare har Christian Mikkelsen och andra som bor i området inte haft gångavstånd till någon gård där hundarna kan springa fritt – utan att störa andra i omgivningen.

– Det är så skönt att kunna släppa hundarna utan koppel nu, och att de får leka med varandra utan att någon annan störs av det. Jag tror det är dubbelt önskvärt både för oss som är hundägare och för de som inte har någon hund. För ibland springer ju hundarna fram till de som kanske inte vill, säger han.

Den nya rastgården består av två delar, en lite mindre inhängnad i anslutning till en lite större. Just nu är det enbart staket och grind på plats. Enligt Bernt Johnsson på tekniska förvaltningen i Mölndal är det en del kvar att göra innan den är helt färdig.

– Det ska bland annat dräneras, sättas dit bänkar och papperskorgar. Men eftersom grinden och staketet är på plats så kan de som vill utnyttja rastgården redan nu trots att den inte är helt färdigställd, säger han.

Elin Gustafsson

redaktion@molndalsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar