Så här såg det ut när forskningsklustret presenterades i höstas. Nu har du chansen att få vara med och bestämma vad det ska heta. Arkivfoto: Lotta Nyvall

Du kan få namnge nya forskningsklustret

Vad ska det stora life science-centret som är på gång att byggas brevid Astra Zeneca heta? Det är en fråga som MP:s läsare kan få vara med och bestämma.

Strax söder om Mölndals centrum ska fastighetsutvecklarna Next step group och Vectura fastigheter, i samarbete med Astra Zeneca och Mölndals stad, bygga ett stort life science-kluster. Det kunde MP berätta om i höstas.

Läs även: Miljardsatsning på forskningscenter

I det nya området ska forskning, medicinsk utveckling och digitalt entreprenörskap bedrivas. Byggstart är beräknad till 2019 och första inflyttning till 2021. När klustret är färdigbyggt är tanken att hela 7 000 personer ska arbeta där.

Området har ännu inte fått något namn, och det är där vi på Mölndals-Posten kommer in i bilden. Vi utlyser nu tillsammans med Next step group, Vectura fastigheter, Astra Zeneca, Mölndals stad och Business region Göteborg en namntävling där ni läsare får komma med era bästa förslag. Bara fantasin sätter gränserna och alla förslag tas emot, men namnen får gärna ha med forskning, vetenskap och/eller entreprenörskap att göra samt vara internationellt gångbara. De ska naturligtvis även hålla juridiskt.

När juryn har valt ut ett vinnande bidrag kommer det presenteras för företagsstyrelsen och har därmed chans att döpa området. Den som vinner får förutom äran ett hälsokit bestående av en ipad och ett aktivitetsarmband.

Missa inte den här chansen, mejla in ditt bidrag till oss på redaktion@molndalsposten.se (eller klicka helt enkelt här) eller per vanlig post på adress Mölndals-Posten, Box 153, 431 22 Mölndal. Vi kommer även informera om tävlingen via våra sociala medier-kanaler.

Det är ganska snabba ryck, senast fredag 9 februari klockan 17 vill vi ha ditt namnförslag. Lycka till!

Ingrid Fredriksson

ingrid.fredriksson@molndalsposten.se

031-868420

Relaterade artiklar
Fler artiklar