Drömmen om Wild Kids blev verklighet

I morgon, fredag, har den elfte säsongen av barnprogrammet Wild Kids premiär. En av deltagarna är William Brisslert från Lindome. 

Totalt sökte 8 000 barn om att få vara med i programmet. Vid första urgallringen fanns 500 med och sedan gjordes ytterligare en uttagning med 50 barn. Den 13 juni förra året fick William Brisslert veta att han var kvar ända till slutet. Därmed gick en dröm i upplevelse.

– Det var underbart. Jag brukade kolla på Wild Kids med mamma när jag var väldigt liten och ända sedan dess har jag drömt om att få vara med, säger han.

Under torsdagen befann sig William på ett tåg på väg hem från Stockholm. Där har han och de övriga deltagarna i programmet sett de första tre avsnitten av säsongen tillsammans med sina föräldrar.

Nu ser William fram emot att alla andra också ska få se programmet.

– Det ska bli spännande att se hur mina klasskompisar tar det, säger han.

Långt hemifrån

Wild Kids är ett äventyrsprogram för barn som är en korsning av de vuxna förlagorna Robinson och Fångarna på fortet. Barnen tävlar i två lag som möter varandra i olika kamper och tillbringar nätterna i olika tältläger. Programmet har bland annat prisats med en Emmy.

Den aktuella säsongen spelades in i Järvsös vildmark i Hälsingland i augusti och Rickard Olsson är programledare för sjunde året i rad.

Inspelningen pågick i två veckor och under den tiden hade William Brisslert ingen kontakt alls med sina föräldrar.

– Ibland var det lite svårt att tänka på att mamma och pappa var en bra bit bort. Vi hade hemlängtan, men då stöttade vi varandra i lägret, säger han. 

Gillar att tävla

Ytterligare en utmaning var all väntan som en tv-inspelning innebär.

– Jag trodde saker skulle gå fortare.

Det roligaste med upplevelsen var att träffa alla nya kompisar och tävlingsmomenten som ingick.

– Jag gillar att utmana mig själv och tävlar jämt med mina småsyskon. Jag lärde mig också att vara en bra kompis och att respektera alla ännu mer än jag gjort tidigare. Lagkompisarna har blivit som en familj, säger William Brisslert

Lotta Nyvall

lotta.nyvall@molndalsposten.se

William Brisslert

Ålder: 11.

Bor: Lindome.

Familj: Pappa, mamma och två yngre syskon.

Går på: Sinntorpsskolan.

Intressen: fotboll, taekwondo och gillar att vara ute i skogen. 

Relaterade artiklar
Fler artiklar