Arkivfoto

Döms för att ha smygfotat tjejer i duschen

Den man som smygfotade nakna eller delvis nakna unga tjejer i duschen på Åbybadet fälls av tingsrätten till villkorlig dom med samhällstjänst.

Det var i början av förra året som mannen fotade och filmade åtta tonårstjejer i duschrummet.

Den åtalade är en ung man som har erkänt att han tagit bilder på tjejerna. Han berättar att han befann sig i en skrubb när han hörde röster i duschrummet. När han inte såg något själv tog han istället bilder genom en springa i dörren som han sedan lade upp på ett öppet konto på internet. Han menar däremot att han inte filmat tjejerna.

Tingsrätten konstaterar att det handlar om väldigt korta filmer, någon enstaka sekund långa, men att det räcker för att han ska fällas för att ha filmat och fotat tjejerna. Han döms därför för grovt förtal och kränkande fotografering. Däremot frias han från åtalspunkten barnpornografibrott eftersom tingsrätten anser att bilderna inte har en tydlig sexuell prägel.

Vid tre andra tillfällen ska mannen också skickat så kallade dickpics till tre tjejer. Det förnekar mannen, men tingsrätten anser att det är bevisat att mannen står bakom de konton som användes för att skicka bilderna och han fälls också för sexuellt ofredande.

Tingsrätten anser att det inte är troligt att mannen kommer att göra sig skyldig till brott framöver och med hänsyn till att han också tidigare är ostraffad och själv samtyckt till samhällstjänst så döms han också till villkorlig dom med samhällstjänst på 100 timmar. Han ska också betala skadestånd till de drabbade tjejerna.

Åbybadet har efter händelsen åtgärdat den aktuella dörren så att något liknande inte ska kunna hända igen.

Kajsa Lind

kajsa.lind@molndalsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar